Klingspor

Klingspor is een internationaal actief, krachtig en innovatief familiebedrijf op het gebied van schuur- en slijpgereedschappen voor de oppervlakbewerking. De belangrijkste activiteit van de onderneming is de productie van schuurmiddelen op ondergrond en doorslijp- en afbraamschijven.

Ons belangrijkste doel is de tevredenheid van onze klanten. Om dit te waarborgen worden onze zakelijke beslissingen gebaseerd op de volgende principes:

Constant hoge prestaties van onze producten

Met kwalitatief hoogstaande producten en concurrerende prijzen met de merken “Klingspor” en “Kronenflex” streven wij naar een positie onder de toonaangevende leveranciers in de belangrijkste industrielanden.

Onze leveranciers en dienstverleners zijn concurrerende partners. Wij stellen aan hen dezelfde eisen op het gebied van kwaliteit en milieunormen als aan onszelf.

Een procesgeoriënteerd Klingspor Management Systeem dat ook kwaliteit, milieu en arbeidsveiligheid omvat

Wij streven naar een duurzaam milieubewustzijn. Wij willen de benodigde grondstoffen zuinig verwerken en het gebruik door continu verbeteringen efficiënter maken.

Binnen de mogelijkheden van onze onderneming doen wij er alles aan om ervoor te zorgen dat onze producten en processen de gebruikers en het milieu zo min mogelijk belasten. In onze productieprocessen verminderen wij duurzaam het energieverbruik en de CO2 emissie voor elk product dat de fabriek verlaat.

Onze producten voldoen aan de wettelijke voorschriften op het gebied van ergonomie en veiligheid op de werkplek.

Elke individuele medewerker is zelf verantwoordelijk voor de kwaliteit van zijn werk.

Orde en netheid op alle werkplekken zijn voorwaarden voor kwaliteitsgericht en veilig werken.

Geschiedenis

Sinds de oprichting van het bedrijf in 1893 hebben we de geschiedenis van het moderne schuren en slijpen door een groot aantal innovaties mede bepaald. De slijp- en doorslijpschijven voor hoge toerentallen, lamellenschijven en schuurwielen zijn slechts een paar van de grotendeels door ons ontwikkelde en met succes op de markt gebrachte schuur- en slijpmiddelen.